zaterdag 25 augustus 2012

Video: Amerikaanse congresleden kloppen aan bij EU over "vermeende pedofilie" van Joris Demmink

Washington DC - Bij de Nederlandse ambassade in Washington zal morgen een demonstratie gehouden worden tegen mr. Joris Demmink. De demonstratie is georganiseerd door drie leden van het Amerikaanse congres - Joe Pitts, Frank Wolf en Chris Smith en bijgaande brief liegt er niet om! Tegen de Nederlandse secretaris-generaal van Justitie lopen al jarenlang hardnekkige geruchten van kindermisbruik, in het bijzonder van een zaak uit 1995 met een minderjarige Turkse jongen.

Aangiften worden echter keer op keer door het Openbaar Ministerie terzijde geschoven. Dit meent dat uit onderzoek van de Rijksrecherche niet gebleken is dat de topambtenaar in de betreffende periode in Turkije is geweest.

'Geen redelijk vermoeden'
Tegen de topambtenaar werd vorig jaar zomer ook opnieuw aangifte gedaan door de tot levenslang veroordeelde Turkse Koerd Hüseyin Baybasin. Volgens hem was Demmink in 1995 op een feestje in Turkije waar minderjarige kinderen werden misbruikt. Baybasin deed in 2007 ook al aangifte tegen Demmink. Ook toen zag het OM onvoldoende grond om over te gaan tot vervolging. Ook een volgende aangifte, aldus Justitie begin dit jaar, zou nog steeds geen redelijk vermoeden van een strafbaar feit opgeleverd hebben.

Speciale website

Volgens mr. A. van der Plas, de advocate van de twee Turkse mannen die aangifte deden, zijn er genoeg mogelijkheden, getuigen en materiaal voor een onderzoek tegen mr. Demmink. Zij heeft een speciale website voor de – althans op internet – spraakmakende affaire geopend. Een en ander heeft geleid tot een volkomen schizofrenie in de berichtgeving tussen internet en meer reguliere media, die er hoofdzakelijk het zwijgen toe doen. Het gebrek aan bereidheid om onderzoek en berichtgeving te verzorgen over mr. Joris Demmink is opvallend vergeleken met de pedofilieaffaires in de katholieke Kerk, die vaak ook nog niet voor de rechter zijn geweest.

Persoonlijke risico's

Er is in Amerika steeds meer belangstelling voor de vermeende pedofiele affaire van Joris Demmink. Congresleden hebben bij de EU aangedrongen op onderzoek. Volgens de Amerikaanse organisatie achter de demonstratie zouden journalisten, juristen en slachtoffers in Nederland echter aangeven persoonlijke risico's te lopen als zij aan de affaire Demmink ruchtbaarheid geven.

Ook in Nederland zijn er al diverse demonstraties geweest tegen Demmink maar deze demonstratie in de USA zet Nederland nu toch echt voor de keuze! Een topambtenaar dient van onbesproken gedrag te zijn zeker als dat "gedrag" zelfs in de USA opvalt! Een beetje topambtenaar met ballen zou de eer aan zichzelf houden...Deel!

comments powered by Disqus