zaterdag 4 augustus 2012

Video: Iedereen kan nu een DJ worden, de techniek staat voor niets!

Tijden veranderen als het gaat om technische snufjes in muziek en dat ziet menig hobbyist wel zitten. Als dj moest je voorheen flink je best doen om een mooie mix in elkaar te zetten.

Daarvoor had men twee draaitafels en een mixer nodig, maar dat wil niet zeggen dat je dan meteen een goede mix in elkaar kan zetten. De apparatuur van de tegenwoordige tijd brengt daar nu verandering in.

Zo werkt men nu vaker met een computer en een virtual draaitafel in plaats van 2 gewone draaitafels gebruikt men een controller. We kunnen dus nu zeggen dat het tijdperk van de platen cd's aan het vergrijzen is.

Mensen maken nu meer gebruik van mp3, deze kan makkelijk afgespeeld worden zo ook op mobiele telefoons. Als dj draag je geen zware koffers meer met platen en cd's maar heb je gewoon een paar usb sticks in je zak en niet te vergeten een goede laptop met mini controller.

Het tijdperk Ipad is ook aan het veranderen, de Ipad is populair door zijn touchscreen technologie en als drummer kan je dan ook niet achterblijven. Met de Novation Launchpad is van alles mogelijk op muziek gebied. Bekijk de videos en geniet technische snufjes anno 2012 welcome to the future of music.


Deel!

comments powered by Disqus