donderdag 2 augustus 2012

Video: Kofi Annan heeft er alles aan gedaan, volgens Uri Rosenthal waarom klinkt dit zo dubbel?

Montreux - Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken,) noemde het donderdagavond 'buitengewoon spijtig' dat Kofi Annan stopt als speciaal VN-gezant. „Ik heb het al eerder gezegd: als iemand geschikt was de politieke oplossing te bereiken, dan was het Kofi Annan. Hij heeft er er alles aan gedaan.”

Rosenthal veroordeelt in de 'sterkste termen' het geweld van de afgelopen weken. De Syrische president Bashar al-Assad moet weg en het geweld moet stoppen, benadrukt hij. Hij wijst erop dat Annan nu ook heeft aangegeven dat het vertrek van Assad noodzakelijk is voor een oplossing van de situatie en zegt dat Rusland en China nu een toegenomen verantwoordelijkheid hebben voor het stoppen van het geweld in Syrië. Deze landen zouden volgens Rosenthal ook in de Veiligheidsraad moeten meewerken aan het vertrek van Assad.

Nederland is verder voorstander om via een VN-resolutie tot een veroordeling te komen. „Dit is het meest heldere signaal dat we richting Syrië kunnen afgeven”, benadrukt de bewindsman.

Onze redactie neemt geen enkele waarde aan de uitspraken van deze minister. Rust in vrede Zahra Bahrami en vergeet nooit dat Uri Rosenthal er alles aan gedaan heeft behalve om contact te zoeken met zijn Iraanse collega. En waar waren de blushelikopters voor de bosbranden in Spanje?

Deel!

comments powered by Disqus