woensdag 29 augustus 2012

Video: Met dank aan het populisme, ook Joden weer vogelvrij in Duitsland!

BERLIJN - Een rabbijn in Berlijn is op klaarlichte dag voor de ogen van zijn dochter afgetuigd door vier jongeren. De aanleiding voor de mishandeling was kennelijk dat hij een traditioneel joods hoofddeksel droeg een zogenaamd keppeltje. Dat heeft de Duitse politie deze woensdag laten weten. De geestelijke, nog een van de eerste rabbijnen die werden ingewijd in Duitsland van na de Tweede Wereldoorlog, moest zich in een ziekenhuis aan zijn toegebrachte verwondingen laten behandelen.

De jongeren blokkeerden de weg voor de 53-jarige rabbijn toen deze aan het begin van de dinsdagavond samen met zijn dochter in het stadsdeel Schöneberg op straat liep. „Bent u een jood?” vroegen ze. Daarna begon een van hen de geestelijke op het hoofd te slaan. De jongeren riepen allerhande beledigingen en bedreigden de dochter met de dood. Daarna sloeg het laffe viertal op de vlucht en lieten de gewonde rabbijn en zijn dochter achter op straat.

Ook burgemeester Klaus Wowereit van Berlijn heeft de aanval scherp veroordeeld. Het is de schuld van het populisme dat nu ook de Joden niet meer veilig zijn in Duitsland. Mede door de geschiedenis van de Joden in Duitsland ligt het zeer gevoelig dat juist dit geschiedde in Duitsland. De geest is uit de fles gelaten door de xenofobe populisten en hun retoriek van de haat, mensen angst inboezemen voor andere culturen leidt tot dit soort excessen van xenofobie.

Deel!

comments powered by Disqus