woensdag 29 augustus 2012

Video: Osama Bin Laden, de grote leugen van de CIA

Abbottabad - De dood van Osama bin Laden komt in een geheel nieuw daglicht te staan. Een van de leden van de Navy Seals beschrijft in zijn boek dat de terroristenleider al dood was toen ze hem vonden. Bovendien was Bin Laden ongewapend in tegenstelling tot eerdere berichten van het Amerikaanse leger.

Auteur Mark Owen schrijft in 'No Easy Way' dat hij en de andere commando's schoten hoorden vlak voordat zij de slaapkamer binnenstormden waar Osama zich bevond. Toen de Seals de smalle trap opliepen tijdens de missie om de terreurleider te doden, waren verschillende schoten hoorbaar. "We zagen we in een flits een man, die niet Bin Laden was, de kamer inlopen voordat we het geweer hoorden afgaan."

Eenmaal binnen zagen de commando's Bin Laden dood op de grond liggen, schrijft Owen, vermoedelijk het pseudoniem van de 36-jarige Navy Seal Matt Bissonnette. Een jonge vrouw zat geknield naast het zwaargehavende lichaam van Bin Laden.

Niets voorbereid

Wie de terreurleider dan wel om het leven heeft gebracht, blijft onduidelijk. In Bin Ladens slaapkamer werden een AK47 en een pistool aangetroffen, beiden met lege magazijnen. "Hij had niets voorbereid om zich te verdedigen", aldus de auteur. Ook heeft er volgens de schrijver nooit een 40 minuten durend vuurgevecht met de bewakers van de compound plaatsgevonden. De Navy Seals konden vrij eenvoudig, zonder tegenstand, het huis binnenvallen.

Grapjes

Het verhaal van Bissonnette staat haaks op het verhaal dat de Amerikaanse overheid naar buiten bracht over de dood van de terroristenleider. Deze zou volgens het Pentagon door de Seals zijn gedood in de 'spectactulaire missie'. Die blijkt volgens de commando ook wel mee te vallen. De avond voor de dood van Osama zat Bissonnette samen met de anderen te kaarten en grapjes te maken over welke Hollywood-acteur Osama zou spelen in de film over de terrorist.

Vervolging

De onthulling van verstrekkende gevolgen hebben voor Bissonnette. Hij riskeert juridische vervolging, omdat het Pentagon geen toestemming heeft gegeven voor het boek en het verhaal mogelijk staatsgeheimen bevat. Eerder leidde de aankondiging ervan daarom al tot onrust binnen de marine.

Alaska

Bissonnette is volgens Fox News afkomstig uit Alaska. Hij was in 2009 ook betrokken bij de spectaculaire bevrijding van de door Somalische piraten gegijzelde Amerikaanse kapitein Richard Phillips. Voor zijn vertrek uit het leger werd hij bevorderd tot generaal.

Deel!

comments powered by Disqus