donderdag 23 augustus 2012

Zinloze verspilling belastinggeld: Ambtenaren snoepen meer dan dat er binnenkomt aan baten voor de staatskas!

Nederlandse Antillen - Ambtenaren hebben in de afgelopen jaren duizenden overbodige reizen gemaakt naar de Nederlandse Antillen. Eilandbestuurders van Bonaire en Saba klagen dat ze worden overspoeld door ambtelijke delegaties uit Nederland en zeggen dat met die snoepreisjes veel belastinggeld over de balk wordt gesmeten.

Dit alles blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. De "ambtelijke" reizen kosten de belastingbetaler jaarlijks vele miljoenen euro’s, maar het is vaak niet meer te achterhalen wat ze nu eigenlijk de staatskas uiteindelijk hebben opgeleverd.

De vermoedelijke aanleiding voor het vele reizen is de nieuwe positie die de eilanden sinds 2010 innemen in het Koninkrijk der Nederlanden. In nog geen twee jaar tijd ( periode 2009-2011) maakten ambtenaren van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie samen 600 reizen naar de Caribische eilanden.

Ook minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) vindt dat ambtenaren minder vaak naar de eilanden moeten reizen. De minister verwacht dat het aantal reizen in 2012 gehalveerd zal zijn ten opzichte van afgelopen jaar 2011.

Het advies van komwebcamchatten aan dit verspillende Kabinet en haar uitvoeringsorganen:

Nog nooit van Skype, Viber, Facebook, Twitter of andere sociale media gehoord? Gelukkig voor de belastingbetaler is er geen skipiste te vinden op de Nederlandse Antillen, tot die tijd is het voor de ambtenaren lekker chillen op de Antillen...Deel!

comments powered by Disqus