vrijdag 14 september 2012

Iene miene mutte paars met Rutte, maar de btw gaat gewoon omhoog per 1 oktober 2012

Na het theater poppenkast in Carré stemde half Nederland VVD en 1 oktober 2012 voelen we dat al in onze portemonnee, we krijgen dan te maken met een forse stijging van de btw.

Het is dus duidelijk u krijgt minder waar voor meer geld en dat is slecht voor de koopkracht en uiteindelijk de economie. De btw stijgt met 2 procent de huidige 19% word dus 21% over alles wat u straks afrekent bij de kassa.

Het lage btw-tarief blijft 6%. De verhoging van de btw wordt vanaf 2013 voor een deel gecompenseerd door onder andere een lagere inkomstenbelasting en loonbelasting. Mark Rutte wil zo het begrotingstekort terugdringen en dat terwijl gewoon rondkomen nu al moeilijk is. Voor het eerst zijn er zelfs meer werkende mensen dan mensen met een uitkering die in geldproblemen komen.

25% van de gezinnen in Nederland staan in het rood. Het gaat dan om een bedrag van bijna 10 miljard. De gemiddelde rente die de Nederlanders over dit bedrag betalen is 14,5 procent.

Ook met een eigen huis zien hun belastingteruggave afbrokkelen, de VVD zou niet aan de hypotheekrenteaftrek komen maar krabbelt nu al terug op haar belofte. Nederland krijgt weer eens een paars kleurtje het zal dan ook niet lang gaan duren voor dat u met uw rode potlood weer mag gaan Iene miene mutte en weg is rutte.

Met dank aan Jan Kees de Jager word de btw verhoogd.Deel!

comments powered by Disqus