dinsdag 4 september 2012

Michael Clarke Duncan (54) dood na een hartstilstand


Michael Clarke Duncan is niet meer, hij werd wereldbekend met de film The Green Mile maar beroemd was hij eigenlijk al, hij was na namelijk voor dat hij acteur werd bodyguard van beroemdheden, zoals Will Smith en LL Cool J.

Na de dood van Notorious B.I.G besloot hij te gaan stoppen met zijn werkzaam heden als bodyguard. Duncan wilde altijd al acteur worden maar moest zijn acteursopleiding aan de kant zetten om dat zijn moeder erg ziek was.

Zijn enorme lichaam bracht hem geluk hij mocht kleine gast-rolletjes spelen als uitsmijter en bodybuilder. Zijn Echte doorbraak was in 1999 toen hij de enorme gevangene John Coffey speelde in de verfilming van Stephen Kings boekenreeks The Green Mile.

De van zichzelf al bijna twee meter lange acteur werd daarin door middel van trucages nog groter weergegeven dan hij van zichzelf is. Het acteerwerk dat Duncan daarbij leverde werd zodanig gewaardeerd dat hij voor meer dan tien filmprijzen werd genomineerd, waarvan hij een Broadcast Film Critics Association Award, een Black Reel Award en een Saturn Award daadwerkelijk won.

Michael Clarke Duncan is overleden aan een hartstilstand op 54 jarige leeftijd. Deze gebeurtenis vond plaats op 13 juli 2012 later hadden de artsen zijn situatie stabiel verklaart maar 3 september 2012 overlijdt hij alsnog.Deel!

comments powered by Disqus