woensdag 26 september 2012

PVV: Vrijheid voor iedereen behalve voor moslims.

DEN HAAG - Den Haag gaat geen toezicht houden op de gebedsdiensten van de radicale imam Fawaz Jneid. De PVV had het gemeentebestuur vragen gesteld, maar dat antwoordde dat er geen gevaar bestaat voor de openbare orde en veiligheid.

Volgens de PVV was ingrijpen nodig omdat de bijeenkomsten van de imam criminelen zouden aantrekken. Zowel het OM als de politie zijn het daarmee niet eens, meldt Omroep West. De gemeente stelt dat de bijeenkomsten onder het grondrecht van de vrijheid van godsdienst vallen.

De imam kreeg landelijke bekendheid door uitspraken over onder anderen cineast Theo van Gogh. „O God bezorg Van Gogh een ziekte die door alle bewoners van de aarde niet kan worden genezen”, zou hij onder meer hebben gezegd. Ook toenmalig Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali moest het ontgelden en deed aangifte tegen hem. Fawaz Jneid haalde ook geregeld het nieuws met zijn juridische strijd met Geert Wilders, omdat die beelden van de imam in zijn antikoranfilm Fitna gebruikte.

En dat terwijl de imam juist gebruik gaat maken van zijn stemrecht, een gunstige ontwikkeling want ook moslims hebben het recht om in alle vrijheid te mogen stemmen.

Deel!

comments powered by Disqus