woensdag 12 september 2012

Schokkende cijfers: 1 op de 5 kinderen in Amerika leeft in armoede!

Nieuwe cijfers zijn vrijgegeven door het US Census Bureau het onthult een jaarlijkse daling van de mediane inkomen van het huishouden voor de Amerikanen, de groeiende ongelijkheid en dat meer dan een op de vijf kinderen onder de 18 jaar in armoede leven.

In een onderzoek van de gegevens voor 2011, de volkstelling ontdekte dat echte mediaan gezinsinkomen in de VS had gedoopt met 1,5% ten opzichte van het niveau in 2010 te zitten aan 50.054 dollar per jaar. De daling is het tweede opeenvolgende jaarlijkse daling en komt in het midden van de bitter omstreden verkiezingen waarin lauwe economische Amerika prestaties een centraal thema zijn.

Terwijl president Barack Obama zijn campagne baseert op een claim om Amerika te hebben gered van een financiële ramp, heeft de Republikeinse uitdager Mitt Romney president Obama er op afgerekend voor de matige economische prestaties, vooral de aanhoudende hoge werkloosheid is zijn speerpunt.

Uit de cijfers van de volkstelling blijkt ook dat een deukje is gemaakt op het hoge niveau van Amerika met armoede, met ongeveer 15% van de natie - wat overeenkomt met ongeveer 46,2 miljoen mensen - die in armoede leven in 2011. De cijfers zijn slechter voor de allerkleinsten, waar de armoede voor mensen onder de leeftijd van 18 jaar is 21,9% - of een 16,1 miljoen kinderen. Deze laatste cijfers zijn ongeveer gelijk in 2011 van 2010.

Echter, de inkomensongelijkheid in de VS is fors gegroeid. De Gini-index, die de inkomensongelijkheid meet, steeg met 1,6% tot een score van 0,477 in 2011. Hoewel enkele andere landen nog hogere cijfers hebben geproduceerd voor 2011, is het aantal voor de VS toont een meer ongelijke economie voor Amerika dan de 2010 met cijfers voor landen als Uruguay, Argentinië en Bangladesh. Binnen de cijfers was er ook een toename van het aandeel van de totale inkomsten voor de top 20% van de Amerikanen van 1,6% en - binnen die groep - de top 5% zag een sprong van 4,9%.

Deel!

comments powered by Disqus