zondag 7 oktober 2012

Vermoedelijke pyromaan van Winschoten gepakt! Met live video.

WINSCHOTEN - Een 25-jarige inwoner is zaterdagnacht opgepakt in Winschoten toen hij probeerde brand te stichten. De politie vermoedt dat de verdachte ook verantwoordelijk is voor ten minste een aantal andere branden die afgelopen week werden gesticht in Winschoten.

De opgepakte man probeerde brand te stichten bij een clubgebouw aan de Verschedijk in Blijham. De 25-jarige verdachte is een aantal keren melder geweest van de recente branden in Winschoten. Hij was daardoor al bekend binnen het onderzoek. Zijn kleding is in beslag genomen.

De relatie tussen de verdachte en de recente branden worden de komende dagen onderzocht door een speciaal rechercheteam.

In Winschoten was de laatste tijd grote onrust ontstaan na een reeks brandstichtingen in het centrum van de anders altijd zo rustige stad. In het centrum was sinds dinsdagavond een noodverordening ingesteld. In de binnenstad is afgelopen donderdag ook versneld begonnen met de sloop van vijf leegstaande panden. De gemeente kwam tot dit besluit nadat er in het centrum in zeer korte tijd al 19 keer brand was gesticht, vaak in panden die leeg stonden zonder beheer.

Deel!

comments powered by Disqus