zondag 14 oktober 2012

Video: De triomftocht van Bart de Wever in Antwerpen

Bart de Wever heeft Antwerpen veroverd. Bart De Wever is historicus van opleiding (licentiaat K.U.Leuven en UFSIA, aggregaat K.U.Leuven).

Bart De Wever stamt uit een Vlaams-nationalistische familie. Als middelbaar scholier liep Bart De Wever school in het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege in Edegem[1] en was lid van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ) waar zijn vader een kaderfunctie vervulde[2][3]. Als student was Bart De Wever lid van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV), Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond Antwerpen (KVHV Antwerpen) en KVHV Leuven en hij is oud-hoofdredacteur van Tegenstroom en Ons Leven.

Hij was een tijd verbonden aan de K.U.Leuven als wetenschappelijk medewerker en werkte daar mee aan de Nieuwe Encyclopedie van de Vlaamse Beweging. Hij bereidde aan de K.U.Leuven een proefschrift over de naoorlogse Vlaams-nationale partijvorming voor, maar stopte hiermee om zich volledig aan de politiek te wijden. Zijn mens- en wereldbeeld komt tot uiting in de verzameling van zijn columns uit De Morgen en De Standaard, getiteld Het kostbare weefsel. Vijf jaar maatschappijkritiek (Uitgeverij Pelckmans, 2008).

Bart de Wever noemt zichzelf conservatief en heeft een centrumrechts imago. Hij is een bewonderaar van de achttiende-eeuwse Ierse conservatieve filosoof Edmund Burke en het Burkeaans conservatisme en van de neo-19de-eeuwse Britse psychiater en columnist Anthony Daniels (beter bekend onder zijn (eveneens 19de-eeuws klinkende) nom de plume Theodore Dalrymple). Eveneens is Bart De Wever vast Jaarboek & nieuwsbrief-medewerker van het "Studiecentrum Joris Van Severen".

De Wever is sinds 12 januari 2008 getrouwd met Veerle Hegge. Op 11 juli 2009 (feest van de Vlaamse Gemeenschap) trouwden ze kerkelijk in de katholieke Sint-Willibrorduskerk in Berchem. Ze hebben samen vier kinderen.

Bart de Wever en zijn gezin wonen in Antwerpen in het district Deurne.

Deel!

comments powered by Disqus