vrijdag 2 november 2012

Nederlanders op water en brood met Kabinet Rutte 2!In de achterkamertjes van Den Haag weet men het al kabinet Rutte 2 gaat vallen en dat is niks nieuws. Mark Rutte wil zoveel bezuinigen dat Nederland naar de afgrond geholpen word en dat wil niemand natuurlijk, gek genoeg hebben de meeste mensen VVD en PVDA gestemd. Als het aan mark Rutte legt worden de midden-inkomens snoeihard aangepakt we moeten snoeien om te groeien zegt hij.

Vanaf 2014 worden drie eigen risico’s voor de basiszorgverzekering gehanteerd die afhankelijk zijn van het inkomen: 180 euro per jaar voor heel lage inkomens, 350 euro voor de lage inkomens en 595 euro voor de midden- en hogere inkomens.

Voor alle duidelijkheid de zorgtoeslag wordt ook afgeschaft, het word dus echt moeilijk voor chronisch-zieken mensen, maar de VVD en de PVDA plukken nog even verder bij de zorg zijn we klaar met plukken, dan maar even kijken bij de woningmarkt. De hypotheekrenteaftrek wordt beperkt, ook voor bestaande gevallen. Vanaf 2014 wordt de maximale aftrek elk jaar met half procent verminderd.

De huren gaan omhoog: voor inkomens tot 33.000 euro met 1,5 procent plus inflatie, tussen 33.000 en 43.000 met 2,5 procent plus inflatie en boven de 43.000 met 6,5 procent plus inflatie.

In 2014 word het ook makkelijker om iemand te ontslaan: Zie alle info hier!

Zelf heeft Mark Rutte niks te verliezen ook al klapt het kabinet, hij woont namelijk nog steeds bij zijn moeder.

2014 word voor veel mensen een zwaar jaar en natuurlijk ook voor het bedrijfsleven. De koopkracht daalt waardoor bedrijven om gaan vallen, het enige wat meer verkocht word in crisistijden is natuurlijk bier maar Mark Rutte steekt ook daar een stokje voor.

De minimumleeftijd voor de verstrekking van alcohol gaat naar 18 jaar.
De accijns op bier, wijn, sherry en port gaat omhoog met zo'n 14 procent. De accijns op gedistilleerde dranken gaat ongeveer 5 procent omhoog.

Er is natuurlijk 1 licht puntje de wietpas vervalt, maar alleen mensen die zich kunnen identificeren met een identiteitsbewijs of verblijfsvergunning krijgen toegang tot coffeeshops. Dan denk je natuurlijk blij te zijn maar de accijns op een pakje sigaretten van 19 stuks en een pak shag van 40 gram gaat met 9 cent omhoog.

We krijgen in de toekomst ook minder goed opgeleide mensen reden daarvan is dat studenten simpelweg geen kans meer krijgen om hun opleiding af te maken. Dit omdat alles straks uit eigen zak betaald moet gaan worden en studenten al tijdens de studie periode, zij op zoek moeten naar tijdelijk werk wat ten koste gaat van de studie. De basisbeurs wordt afgeschaft, in plaats daarvan komt er een leenstelsel.

OV-studentenkaart wordt kortingskaart vanaf 2015.
Verplichte maatschappelijke stage afgeschaft.
Gratis schoolboeken verdwijnt.

Mark Rutte VVD en PVDA bedankt! Nederlanders moeten op water en brood 25% van de gezinnen in Nederland staan in het rood. Het gaat dan om een bedrag van bijna 10 miljard. De gemiddelde rente die de Nederlanders over dit bedrag betalen is 14,5 procent.

Door alleen maar fors te bezuinigen in crisistijden worden de schulden alleen maar groter wij nemen aan dat iedereen dit wel snapt en wie het niet snapt stemt gewoon weer VVD of PVDA ja toch!!!!Mark Rutte pleit voor belastingverlaging maar voor dat het regeerakkoord op tafel lag ging de btw op 1 oktober 2012 omhoog van 19 naar 21% dat kunnen wij geen verlaging noemen.

Deel!

comments powered by Disqus