zondag 18 november 2012

Video: Anonymous verklaard Israël de oorlog na herhaalde waarschuwingen

De werelwijde hackersgroep Anonymous heeft Israël sinds november 2012 openlijk de oorlog verklaard. De groep heeft de afgelopen dagen meer dan 700 Israëlische websites gekraakt, waaronder het ministerie van Defensie, de Bank of Jerusalem en de persoonlijke website van president Shimon Peres.

Ook hebben de hackers gevoelige informatie online gezet van 5000 overheidsfunctionarissen. Tevens zijn er plannen om de infrastructuur van Israël te saboteren, dit kan bijvoorbeeld leidden tot stroomuitval in geheel Israël. De gelekte gegevens bevatten onder meer namen, e-mailadressen en id-nummers.

Volgens de Israëlische minister van Financiën Yuval Steinitz heeft het land de afgelopen vier dagen meer dan 44 miljoen cyberaanvallen op overheidssites moeten afslaan. Steinitz erkent tegen persbureau AP dat Israël daardoor inmiddels in een tweede oorlog is verzeild.

In een verklaring schrijft Anonymous tot de actie te zijn overgegaan omdat “de Israëlische overheid meerdere waarschuwingen heeft genegeerd over het schenden van mensenrechten, het censureren van internet en het onderdrukken van de eigen bevolking en dat van buurlanden.”Deel!

comments powered by Disqus