zaterdag 17 november 2012

Video: "Solliciteert Israël naar een nucleaire raket?"

De legertop van Israël liet zaterdagochtend weten dat het hoofdkwartier van Hamas-premier Ismail Haniyeh is geraakt. Hamas meldde in een verklaring dat de regering „de strijd voor het volk voortzet”. Vrijdag waren Haniyeh en andere bestuurders van de radicaalislamitische Hamas nog te zien bij het gebouw tijdens een bezoek van de Egyptische premier Hisham Kandil.85 verzethaarden gebombardeerd

Het bombardement was een van de vele aanvallen. „De laatste zes uur heeft Israëlische leger nog 85 andere verzethaarden gebombardeerd”, meldde een legerwoordvoerder via Twitter. Bij een bombardement in het Jabalia-vluchtelingenkamp zouden 35 mensen gewond zijn geraakt. Het doelwit zou het huis van Hamasminister van Binnenlandse Zaken Adham Abu Selmiya zijn geweest. Ook een hoofdkwartier van de politie in het westen van Gaza-stad is gebombardeerd.

Aanslag Al-Jabaari

Het geweld tussen de Palestijnse verzetstrijders en Israël escaleerde na de aanslag op Ahmed al-Jaabari, militair leider van de gewapende tak van Hamas. Verzetstrijders in de Gazastrook schieten op grote schaal met raketten op Israël. De projectielen reikten zelfs tot Tel Aviv en Jeruzalem, wat tot op heden ongebruikelijk was.

Oorlog nabij

Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan het geweld. Het Israëlische kabinet heeft vrijdagavond de mobilisatie van 75.000 reservisten voor de oorlog in de Gazastrook goedgekeurd. Het Israëlische leger sloot vrijdag hoofdwegen naar de Gazastrook af voor alle verkeer. Volgens waarnemers is dat een indicatie voor een mogelijke verdere militaire opbouw in het gebied.

Het dodental onder de Palestijnen is op de vierde dag van Israëlische luchtaanvallen opgelopen tot boven de 30. Zaterdagmorgen nog kwamen drie mannen om in het Maghazi-vluchtelingenkamp. Het zou gaan om drie verzetstrijders van de gewapende tak van Hamas, de Ezzedin al-Qassam.

Deel!

comments powered by Disqus