dinsdag 6 november 2012

Video: Tim Ribberink dood gepest maar hij is niet de enige helaas!Dagelijks staan in diverse kranten rouwadvertentie's, maar deze rouwadvertentie is zo schokkend dat u er een brok in uw keel van krijgt. Tim Ribberink pleegde afgelopen donderdag zelfmoord na jarenlang gepest te zijn, zijn ouders plaatste een een schokkende rouwadvertentie met een deel van de afscheidsbrief van hun zoon met de tekst: "Lieve pap en mam, Ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim."

Bij de hogeschool Windesheim in Zwolle zijn ze zeer geschokt en reageert men met de woorden: "we hebben Tim leren kennen als een leergierige, enthousiaste en serieuze jongen. Het overlijden van Tim raakt ons zeer."

Voor de ouders was de onthulling over de pesterijen een complete verrassing. “Net als voor ons”, zegt de buurvrouw, wier kinderen met Tim opgroeide. “Niemand die dichtbij hem stond, wist ervan.”

Een 25-jarige dorpsgenoot kan het zich wél voorstellen: “Tim was slim en superaardig, maar ook stil en op zichzelf. Hij las veel, zat hier bij de Heemkunde-vereniging. Hij was niet stoer. Voor sommige jongens ben je dan een makkelijk slachtoffer.” Volgens zijn oude klasgenote van de basisschool kon Tim beter met meisjes opschieten dan met jongens. Online zou Tim voor ‘loser’ en ‘homo’ zijn uitgemaakt. Wie dat heeft geschreven, wordt straks als moordenaar weggezet, voorspelt de oud-klasgenote. "Maar wie dat doet, moet zich dan eerst afvragen of hij zelf nooit iemand heeft gepest."

Tilligte de woonplaats van Tim Ribberink is zeer geschokt het is een dorp en iedereen kent elkaar, maar niet alleen in Tilligte is men geschokt ook de diverse berichten op Twitter, Hyves, Facebook, en diverse blogs zo ook Komwebcamchatten.blogspot.com tonen hun mede leven aan de familie en vrienden van Tim Ribberink.

Het is de eerste keer dat er in Nederland zo groote rugbaarheid aan gegeven word, aan het probleem pesten. Helaas is dat aan de orde van de dag niet alleen In Nederland maar ook in Amerika de slechts 15-jarige Amanda Todd uit Vancouver heeft zichzelf van het leven beroofd nadat ook zij jarenlang gepest werd.

Bekijk de volgende Video.

Deel!

comments powered by Disqus