zaterdag 15 december 2012

Schokkende video: Slachtpartij in Newtown met 26 doden

NEWTOWN - Volgens de politie heeft het onderzoek naar het bloedbad op een school in het Amerikaanse Newtown tot op heden „erg goed bewijs” opgeleverd, dat tevens wijst op het mogelijke motief van de schutter.

Waar dat precieze bewijs uit bestaat en wat het mogelijke motief van de dader is geweest, daarover zwijgt de politie vooralsnog in alle toonaarden.

De 20-jarige Adam Lanza is het gebouw binnengedrongen en werd niet vrijwillig binnengelaten, zo is wel bekendgemaakt. Getuigen verklaarden dat de jongen geen woord sprak tijdens de schietpartij en voordat hij zichzelf doodschoot.

De lichamen van de slachtoffers zijn inmiddels uit de school gehaald en overgebracht naar de lijkschouwer.

Bij het drama zijn in totaal 20 kinderen en 6 volwassenen doodgeschoten. Op een andere plek is het lichaam van de moeder van Adam Lanza gevonden, deze zou hij als eerste hebben gedood in zijn killingspree.

De tv-zender CNN meldde dat de kinderen met een semi-automatisch geweer zijn gedood. Alle slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om 20 kinderen van 6 en 7 jaar, 12 meisjes en 8 jongens. De meesten waren nog maar 6 jaar oud. Daarnaast zijn 6 vrouwen omgekomen in het schoolgebouw. Bij het lichaam van de 20-jarige dader Adam Lanza zijn nog drie geweren gevonden, aldus CNN.

Onderzoekers bevestigden ook dat Lanza, die zichzelf ook doodschoot, eerder zijn moeder heeft gedood. Amerikaanse media meldden dat al eerder. In tegenstelling tot eerder bericht is de vrouw nooit werkzaam geweest als lerares. De huiverginwekkende lijst namen en leeftijden van de slachtoffers luidt als volgt:

Charlotte Bacon, 6; Daniel Barden, 7; Rachel Davino, 29; Olivia Engel, 6; Josephine Gay, 7; Ana M. Marquez-Greene, 6; Dylan Hockley, 6; Dawn Hocksprung, 47; Madeline F. Hsu, 6; Catherine V Hubbard, 6; Chase Kowalski, 7; Jesse Lewis, 6; James Mattioli, 6; Grace McDonnell, 7; Anne Marie Murphy, 52 Emile Parker, 6; Jack Pinto, 6; Noah Pozner, 6; Caroline Previdi, 6; Jessica Rekos, 6; Avielle Richman, 6; Lauren Russeau, 30; Mary Sherlach, 56; Victoria Soto, 27; Benjamin Wheeler, 6; Allison N. Wyatt, 6

Deel!

comments powered by Disqus