zaterdag 19 januari 2013

Drenthe toont Zero-tolerantie voor herten en zwijnen

Vrijdag 18 januari 2013

Natuur groepen in Drenthe zijn woedend plannen van de provincies om alle wilde herten en zwijnen oversteken naar de provincie te schieten.

De raad is bang dat dit in de provincie drente kan leiden tot schade aan gewassen en potentiële verkeersongevallen, RTL nieuwsberichten op vrijdag. Daarnaast kunnen wilde zwijnen dierziekten verspreiden, wat herzien word in het beleid van de Raad..

'Het is onbegrijpelijk,' Andre Donker van natuurlijk erfgoed groep Natuurmonumenten wordt geciteerd. 'Grote delen van het platteland, zoals het Drents-Friese bos en het Dwingelderveld bieden genoeg ruimte voor de zwijnen en herten om in te leven.'

Afgelopen januari, heeft ook de provincie Utrecht ingestemd op het afschieten van wilde zwijnen en damherten die hun weg naar deze regio hebben gemaakt. Echter, een maximaal van 200 edelherten zal worden toegestaan ​​om zich te vestigen in de regio.

In 2010 is toen een wild zwijn, die opdook in de Oostvaardersplassen in Flevoland, doodgeschoten door ambtenaren van de bosbouw commissie.

'Het zwijn moest worden geschoten als gevolg van het zero tolerance-beleid', de gaf de Forestry Commission op dat moment aan in een verklaring. Dit betekent dat de populatie wilde zwijnen op de Veluwe en delen van Limburg wordt beperkt door de wet.

Duizenden zwijnen worden doodgeschoten op de Veluwe elk jaar in een poging om de bevolking onder controle te houden en te stoppen de dieren zich naar andere gebieden.

Deel!

comments powered by Disqus