donderdag 17 januari 2013

Helikopter crash London

London - Twee mensen zijn gisteren om het leven gekomen toen ze met een helikopter tegen een hijs kraan vlogen in het centrum van Londen en viel voordat deze de grond raakte op twee auto's.
Volgens getuigen raakte de wieken van de helicopter later de grond dan8 de helicopter zelf.

Het brandende wrak en de vliegtuigbrandstof domineerde de straten, sommige mensen die niet gelijk begrepen wat hier gaande was werden verrast door angst dachten dat het hier om een terroristische actie ging, ook kwamen er verschillende meldingen binnen van mensen uit de buurt van brandende auto,s, schreeuwende mensen, tot een dikke zwarte rook pluim die gespot werd net buiten de crash site Wandsworth Road in de buurt van South Lambeth Road.

Volgens brandweerlieden staat de kraan nu in een "onzekere" positie. Het is niet duidelijk hoeveel mensen betrokken zijn, maar bronnen zeggen dat er slechts een persoon aan boord van de helicopter, waarvan word verondersteld dat het om het type Augusta 109 gaat.

Getuigen zeiden ten minste 22 brandweerwagens ter plaatse waren, evenals de politie en ambulances. Aviation expert Chris Yates vertelde Sky News dat een hoge structuur een waarschuwing licht moet hebben op de top om piloten te waarschuwen. De vraag is, zei hij, of er een waarschuwings licht op de kraan heeft gezeten en of de piloot in staat zou zijn geweest om het te kunnen zien in de mist.

Op het vliegveld van London City in Docklands waren eerder al meerdere vertragingen ontstaan als gevolg van slecht zicht.

Deel!

comments powered by Disqus