maandag 21 januari 2013

"Moeten de Liberalen in Bulgarije niet geschrapt worden van de kieslijst?"

SOFIA - De aanslag op de Bulgaarse politicus Ahmed Dogan afgelopen weekeinde, zou een stunt zijn. Het pistool dat werd gebruikt bij de aanslag was gevuld met pepperspray en losse flodders, zo meldt de Bulgaarse politie aan de Britse krant The Guardian.

Ahmed Dogan, de oprichter van de Beweging voor Rechten en Vrijheid, werd tijdens een partijcongres belaagd door de 25-jarige Turk Oktai Enimehmedo. Ivan Dikov, redacteur bij Sofia News Agency, zegt dat de aanslag een vooropgezet plan van was van de partij van Dogan. "Het lijkt erop dat dit een poging was om de partij in een slachtofferrol te positioneren, om stemmen te winnen."

Opmerkelijk detail: de 'aanslagpleger' had thuis een briefje achtergelaten voor zijn moeder waarin hij schreef dat hij niet de bedoeling had de politicus te vermoorden.

Liberaal en VVD'er Hans van Baalen was in de zaal toen de 25-jarige dader opdook naast de Turks-Bulgaarse liberaal Dogan, die achter het spreekgestoelte stond. Op de beelden die wereldwijd media haalden, was te zien dat het wapen dienst weigerde. De Europarlementariër en voorzitter van de Liberale Internationale sprak achteraf van „een idiote ervaring”.

Onze komwebcamchatvraag: Als blijkt dat de partij zelf achter deze stunt zat, moet deze erg "liberale" partij van Ahmed Dogan dan niet geschrapt worden van de kieslijsten?

Hier nog 1 keer de vreemde aanslag die dus een liberale stunt blijkt te zijn.

Deel!

comments powered by Disqus