vrijdag 18 januari 2013

Video: Overdosis: De Laatste Crisis

Toen de financiële zeepbel in de wereld op springen stond, was een lagere rente de oplossing om de verloren miljoenen dollars weer terug te pompen in het zieke banksysteem. "De oplossing is het probleem, dat is waarom we op de eerste plaats een probleem hadden". volgens Economie Nobelprijswinnaar Vernon Smith, de Catch 22 (beter bekend als vicieuze cirkel) is vanzelfsprekend.

Nu de rente al jaren op een dieptepunt staat en de middelen om de economie te voeden uitgeput raken.

"De regeringen kunnen de banken redden, maar wie kan de regeringen redden?",

Prognoses voorspellen dat er in alle landen de schulden zullen stijgen met 100% boven het vastgestelde Bruto binnenlands product (BBP) is de marktwaarde van alle officieel erkende laatste goederen en diensten geproduceerd in een land in een bepaalde periode van tijd, hieruit kan men opmaken wat bereikbaar is in het volgende jaar. Griekenland en IJsland zijn al afgebrokkeld, wie zal de volgende zijn?

De storm die de wereld deed schommelen, is ontstaan in de VS toen het Congres de gedachte stimuleerde dat iedereen een eigenwoning kon bezitten, zelfs degenen die niet eens een aanbetalingen konden betalen werden aangemoedigd, hierop heeft de markt zelfs een nieuwe term bedacht, NINA leningen: "! No Income, No Assets, No Problem", voorbeelden van bedrijven uit de Verenigde Staten die voornamelijk financiële diensten levert aan hypotheeknemers. FannieMae en FreddieMac, dit zijn particulier eigendom en worden gesponsord door de overheid."Wil je graag op vakantie, tijd om wat nieuwe kleren kopen, Gebruik je huis als een spaarpot? " Waarom geld verdienen om je huis betalen wanneer u geld kunt verdienen om er gewoon in te leven? terwijl de overheid alle verliezen in de doofpot stopt, zou je gek zijn om niet te lenen.

De jaren hierop bleef de groei van leningen aanhouden totdat de bodem van het geldpotje in zicht kwam, In plaats dat de beleggers hun fouten zouden overzien en eventueel met een oplossing zouden komen word er het potje gewoon weer opgevuld door de Federal Reserve met nep geld. Voor analist Peter Schiff, het gevolg van dit uitgaven fuifje was glashelder: "We zijn nu in de problemen omdat we tijdens deze fuif dronken op alles waar federale alcohol in zat". Maar samen met andere bezorgde experts, werd hij bespot en belachelijk gemaakt tijdens deze uitspraak.

Heeft u een hypotheek afgesloten, uw kapitaal geïnvesteerd, of aandelen gekocht? Zo ja dan bent u waarschijnlijk geld verloren of staat op het punt failliet te gaan. Overheden beloofd beslissende actie tegen deze in het verleden gemaakte financiële stimuleringsmaatregelen met gigantische afkoopsommen: maar wat gekke logica is dit, schuld oplossen met ... meer schuld? Deze documentaire brengt een geheel nieuwe kijk en stem aan het meest besproken onderwerp van vandaag.

Mijn conclusie: regering en bank in een vicieuze cirkel en als het probleem van de banken zijn opgelost houden we regering over, Eerder in dit stuk staat werd gezegd "De oplossing is het probleem, dat is waarom we op de eerste plaats een probleem hadden" wat voor probleem hadden we met de regering waardoor we de banken als oplossing zagen maar dit zal ook wel heel diep in een doofpotje zitten.
Breek die cirkelDeel!

comments powered by Disqus