zaterdag 19 januari 2013

Sensationele video: Moordaanslag op Ahmed Dogan in het bijzijn van Hans van Baalen

SOFIA - VVD coryfee Hans van Baalen is vanochtend in het Nationaal Cultuur Paleis van Sofia door het oog van de naald gekropen bij een mislukte aanslag op voorzitter Ahmed Dogan van de liberale Bulgaarse partij.

Een duidelijk aangeslagen Hans van Baalen verklaarde aan de pers: "ik zou het congres van de Beweging voor Rechten en Vrijheden toespreken en liep op Dogan af om hem de hand te schudden. Op hetzelfde moment rende een klerenkast van een vent op de voorzitter af en richtte een pistool op zijn hoofd. Ik hoorde de droge klik van de patroon die vastgeklemd bleek in het wapen. Puur geluk dat de aanslag mislukte."

De dader werd vervolgens geboeid afgevoerd. "Had die kerel geschoten, dan was ook mijn leven in gevaar geweest", aldus Hans van Baalen kort na de mislukte aanslag.

De VVD’er, voorzitter van de Internationale Liberale, is in Sofia op uitnodiging van Dogan. Van Baalen zou een toespraak houden over het belang van politiek stabiele partijen in Bulgarije. Het land is berucht vanwege corruptie en wetteloosheid. De maffia heerst in Bulgarije en is verantwoordelijk voor de productie van grote hoeveelheden valse eurobiljetten.

"Maar ik weet niet of deze voorgenomen moord gepland was door de maffia of dat het een politieke aanslag was", zegt Hans van Baalen. Eerder moest de VVD’er halsoverkop Nicaragua verlaten, omdat hij kritiek had uitgeoefend op de Sandinisten. De VVD’er Hans van Baalen keert zondag vanuit Bulgarije weer terug naar Nederland.

Deel!

comments powered by Disqus