donderdag 17 januari 2013

Het sterkste bier ter wereld

Sterkste Bier ter werelden, te vergelijken met 10 pint of pils

Armageddon is de sterkste bier ter wereld met 65 procent alcohol. Het wordt gebrouwen in Aberdeenshire en kost € 80 in de winkels en elke 330ml fles bevat 22 eenheden alcohol. Dit super sterke bier is sterker dan whisky of cognac en vergeleken met een standaard pint (pub formaat) is deze al 16 keer sterker.

Armageddon, die wordt gemaakt door Brewmeister, was niet de eerste bier brouwer die het sterkste bier ter wereld wilde uitvinden, drie jaar geleden is het BrewDog (een ander Brits bedrijf) gelukt om Tactical Nuclear Penguin te produceren, het op dat moment sterkste bier ter wereld zat op 32 procent alcohol. Hierna heeft een Duitse brouwer Schorschbock gemaakt, een 40 procent bier om de oorlog te verklaren tegen de Britse brouwerijen, BrewDog nam deze uitdaging aan met als en brouwde Sink the Bismarck, op 41 procent. Waarop de Duitse brouwer antwoorde met een 44 procent brouwsel, De wraak van BrewDog werd beantwoord met een 55 procent alcohol houdend bier genaamd The End Of History, maar slechts 12 flessen werden ooit geproduceerd, en werden in een opgezette eekhoorn en verkocht voor £ 700. Een ander land besloot ook zich te mengen in deze oorlog om het sterkste bier, en een Finse brouwer creëerde een 60 procent bier met de naam Start the Future.

BrewDog creëerde ook 's werelds zwakste bier met de naam Nanny State.
Brewmeister uitblinkt met hun eerder gemaakte conventionele bieren, zoals hun smakelijke 4 procent pale ale, bleven ze zichzelf toch uitdagen door het creëren van 's werelds sterkste bier en klopten de concurrentie uit het water.
Shand, de brouwer van Armageddon zei: "We wilden niet alleen maar om het record te verbreken, maar om iets dat wat karakter heeft om het te, iets heerlijk zoet en moutig te maken."

Ik zou zeggen PROOST!

Deel!

comments powered by Disqus