donderdag 31 januari 2013

Video: Geld regeert deze wereld, daar komt jodenvriend Wilders nu ook achter.

DEN HAAG am Arsch der Welt - Er moet een moskee komen op de failliete Pier van Scheveningen. Dat plan heeft de Stichting Al Sahab, die de band tussen Europa en de Islam zegt te willen verbeteren. De internationale stichting werkt samen met moslimgemeenschappen in onder meer Duitsland, Engeland en Frankrijk en is sinds twee maanden ook in Nederland actief. Al Sahab heeft zich volgens woordvoerder Nordin Ifrandi al gemeld bij de curator, meldt Omroep West. Al Sahab zou in contact zijn met ene Omar Abdullah, een rijke sjeik ut Saoedi-Arabië. Die zou bij de veiling van de Pier in maart een bod willen uitbrengen.

Naast een moskee moet er ook een bezoekerscentrum komen voor een "ongedwongen kennismaking" met de Islam. "Denk aan eethuisjes met Oosterse gerechten", zegt Ifrandi tegen de regionale omroep. "Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in je badpak naar binnen gaat. Daar gelden onze normen." De Pier zou wel zijn authentieke karakter moeten behouden.

Curator Marc Udink ontkent iets gehoord te hebben van de stichting. "Maar het staat iedereen vrij een bod te doen tijdens de veiling," zegt hij tegen Omroep West. "Mij maakt het niets uit, ik ben er in de eerste plaats om de belangen van de schuldeisers te dienen." De suggestie dat het om een stunt zou gaan om de prijs op te drijven, ontkent hij ten stelligste.

De gemeente Den Haag denkt niet dat het plan erg kansrijk is. Een godshuis past volgens een woordvoerster niet in het bestemmingsplan. De PVV heeft Kamervragen gesteld aan de ministers Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Asscher (Sociale Zaken). "Een moskee in de zee is prima, maar niet in de Pier," aldus PVV-leider Geert Wilders.

Deel!

comments powered by Disqus