zaterdag 12 januari 2013

Video: Zitten we nu officieel in wereldoorlog drie of solliciteert Frankrijk alleen naar aanslagen op eigen bodem?

BAMAKO am Arsch der Welt - Fransen worden bedreigd vanwege de Franse militaire interventie in Mali. Een lid van de extremistische strijdgroep Ansar Dine, Sanda Ould Boumanae zei zaterdag dreigend: „Er zijn consequenties, niet alleen voor Franse gijzelaars, maar ook voor Franse burgers waar ze zich ook in de islamitische wereld bevinden”.

Ansar Dine is een van de extremistische bendes die het noordoosten van Mali in handen hebben gekregen. Er worden acht Fransen gegijzeld door de extremisten en smokkelaars die een puriteinse versie van de islam als rechtvaardiging voor hun terreur aanvoeren. Anser Dine heeft de streek van Kidal, 1230 kilometer ten noordoosten van Bakamo, de hoofdstad van Mali, in zijn greep.

Frankrijk bombardeerde extremisten in het ontoegankelijke noordoosten zaterdag voor de tweede achtereenvolgende dag. Andere groepen die het noordoosten terroriseren zijn de al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM) en de Beweging voor Eensgezindheid en Jihad in West-Afrika (Mujao). AQIM is vooral aanwezig in de streek van Timboektoe, 700 kilometer ten noordoosten van Bamako, en de Mujao in Gao, 950 kilometer ten noordoosten van Bamako.

In november 2011 werd in Timboektoe een Nederlander uit Woerden ontvoerd samen met een Zuid-Afrikaan en een Zweed. De regio is begin vorig jaar als een rotte appel in de handen van bandieten, stammenstrijders en islamitische extremisten gevallen. Dat was mede mogelijk door de toevloed van wapens en strijders uit Libië en het falen van de straatarme staat Mali.

Deel!

comments powered by Disqus