woensdag 23 januari 2013

Video: Voormalig PVV raadslid blijkt drugsdealer en laat geheime stukken lekken aan de pers

De politie van Den Haag heeft dinsdag een gemeenteraadslid opgepakt op verdenking van het lekken van geheime stukken aan de pers. Tijdens zijn verhoor bekende hij bovendien softdrugs te hebben verkocht aan minderjarigen, zo laat het Openbaar Ministerie woensdag weten. Volgens de NOS is het Arnoud van Doorn van Onafhankelijk Den Haag, die al eerder in opspraak kwam.

Het 46-jarige raadslid werd dinsdag in zijn huis aangehouden. Op basis van de geheime documenten schreef de betrokken journalist een artikel in het AD/Haagsche Courant. De gemeente deed op 16 januari aangifte. Van Doorn heeft aan een journalist verteld waar hij in zijn fractiekamer de geheime informatie kon vinden over de mogelijke verkoop van het Haagse World Forum en gaf hij hem zijn toegangspas.

De politie kwam het lek op het spoor dankzij een ander lopend strafrechtelijk onderzoek naar het gemeenteraadslid. Eind vorig jaar werd bij de politie gemeld dat de verdachte softdrugs zou verkopen aan minderjarigen tussen de 14 en 15 jaar. De politie startte hierop een onderzoek. In het kader van dit onderzoek werd de telefoon van de verdachte getapt.

De voormalige PVV'er heeft de telefoongesprekken met de journalist bekend en heeft gezegd dat hij zijn toegangspas van het stadhuis aan deze heeft gegeven. Het raadslid verklaarde dat hij vond dat de stukken ook openbaar moesten zijn voor de burgers. Ook heeft hij bekend de minderjarige drugs te hebben verkocht en het alarmpistool in bezit te hebben.

Het voormalig PVV raadslid is inmiddels op vrije voeten gesteld. Hij moet later voor de rechter moeten. De journalist die het artikel schreef, wordt verdacht van diefstal van stukken uit het gemeentehuis. Hij is woensdag verhoord maar niet aangehouden. De journalist beroept zich op zijn zwijgrecht. Het OM heeft nog niet besloten of de journalist wordt vervolgd.

Van Doorn werd in 2011 uit de PVV-fractie gezet omdat hij fouten zou hebben gemaakt bij het beheer van het fractiebudget. Hij hield zijn zetel en ging verder met een eigen partij, Onafhankelijk (Dealend) Den Haag.

Deel!

comments powered by Disqus