vrijdag 18 januari 2013

Fluoride - The Hard To Swallow Truth


Wanneer fluoride voor het eerst werd toegevoegd aan water in 1940 als een middel tegen tandbederf, bevatte nog geen enkel tandheelkundige product fluoride: geen fluoride tandpasta, geen fluoride mondspoelingen, geen fluoride vernissen en geen fluoride gels. In de afgelopen 60 jaar, nadat het ene fluoride product na de andere op de markt kwamen, nam de blootstelling aan fluoride aanzienlijk toe, vooral onder kinderen.

Blootstelling uit andere bronnen zijn ook toegenomen. zoals bijvoorbeeld bij het verwerken van voedingsmiddelen met fluoride-bevattend water, fluoride-bevattende bestrijdingsmiddelen, gebottelde thee, fluoride bevattende geneesmiddelen, teflon pannen, en mechanisch ontbeend kip etc.

Met een overvloed aan fluoride-houdende bronnen in ons moderne dieet creëerde we een giftige cocktail, een cocktail die heeft geleid tot een dramatische toename van fluorosis (een tand defect veroorzaakt door een teveel fluoride inname) over de afgelopen 60 jaar. Het probleem met fluoride is dus niet dat kinderen te kort krijgen, maar ze ontvangen juist teveel.

Deel!

comments powered by Disqus