zaterdag 2 februari 2013

Video: De Christen-Unie wil minder licht in de duisternis maar kom niet aan de verlichte kerken.

DEN HAAG am Arsch der Welt - In Frankrijk moeten 's nachts de lichten uit in kantoren en winkels waar niemand werkt. Dat moeten wij ook doen, vindt de ChristenUnie. En langs de wegen moet verlichting komen, aldus de partij. „Hiermee is een fikse energiebesparing te bereiken”, aldus CU-Kamerlid Carla Dik-Faber zaterdag.

Het Kamerlid verwacht veel goeds van dimbare verlichting of verlichting die reageert op de aanwezigheid van verkeer. Tegenwoordig kan er bijvoorbeeld ledverlichting in de bestrating worden ingebracht, weet ze, waardoor het licht effectief schijnt op de plekken waar dat uit het oogpunt van verkeersveiligheid nodig is en onnodige 'lichtvervuiling' wordt tegengegaan. „De lampen in lantarenpalen hangen veel te hoog voor verlichting van het wegdek, wat toch het eerste doel is van verlichting.”

Er moet net als in Frankrijk wel maatwerk worden toegepast bij het invoeren van een nieuw verlichtingsregime: gebieden moeten niet onaantrekkelijk worden en wel veilig blijven aldus Dik-Faber.

We zijn het volledig met de gristenen van de CU eens, maar kan deze gristenmens mij uitleggen waarom in bijna geheel Europa na zonsondergang alle kerken in de schijnwerpers staan? Begin bij jezelf en verbeter dan de wereld...

Deel!

comments powered by Disqus