woensdag 6 februari 2013

Waar is uw pensioen gebleven? Dat hebben ze aan de EU-maffia gegeven!


Het is ongelooflijk maar waar, de top-salarissen van ambtenaren van de Europese Unie rijzen de pan uit. Terwijl 1 op 17 Nederlanders werkeloos moet toekijken hoe deze ambtenaren de zakken vullen met een maandsalaris wat vele malen hoger legt dan het salaris van onze president Mark Rutte. Misschien een goede tip voor werkeloos Nederland solliciteer eens bij de Europese Unie zij hebben inmiddels al 11.000 mensen blij gemaakt. De ambtenaren van de Europese Unie maken zich zeker niet druk over hun pensioen. Er werken ongeveer 55.000 mensen bij Europese instellingen. Ongeveer 33.000 ambtenaren werken voor de Europese Commissie.

De voorzitter van de Europese Commissie Barroso verdient per maand bruto € 25.351,00. Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger van de EU, verdient per maand € 23.882,00 bruto per maand. In de Europese Commissie zitten acht vice-presidenten die elk € 22.963,00 per maand verdienen. De overige eurocommissarissen i verdienen € 20.667,00 per maand.

Leden van de Europese Commissie betalen maximaal 45% belasting over het salaris. Daar komt nog een extra heffing van 5,5 procent bovenop. Maar als je zoveel verdient is dat natuurlijk een wassen neus.

Een beginnend EU-ambtenaar verdient ongeveer € 4300,00 bruto per maand. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal € 18.370,00 bruto per maand, maar slechts 40 van de 33.000 ambtenaren verdienen dit salaris per maand. Daarnaast hebben EU-ambtenaren recht op allerlei toeslagen, maar een EU-ambtenaar heeft geen recht op vakantiegeld of een eindejaarsuitkering.

Een groot deel van de EU-ambtenaren in Brussel legde gister hun werk neer uit protest tegen dreigende bezuinigingen op hun salaris. Als iedere burger in Nederland moet inleveren in crisistijden, dan moeten de EU-ambtenaren dat ook. Zij hebben een bruto salaris van minimaal 144.000 en dat zijn er dus ruim 11.000. De werkelijke reden dat Nederland moet bezuinigen is gewoon omdat al het geld naar de EU-ambtenaren gaat. De snoeppot moet dichtgedraaid worden.

De gewone hardwerkende mens verdient gemiddeld 30.000 euro bruto en deze mensen horen wij niet klagen, de EU-ambtenaren daarin tegen zeggen dat als de plannen om hun loon te korten doorgaan, ze hun werk straks niet meer goed kunnen doen. Wij zeggen dat is gewoon pure bullshit, kijkt uzelf naar de volgende beelden over deze duurste kleuterklas van Europa, anders kunnen we het niet noemen!

Deel!

comments powered by Disqus