woensdag 15 mei 2013

Opmerkelijke video's: Oproer bij herdenking 'Nakba' Palestina

RAMALLAH - Palestijnen zijn woensdag in gevecht geraakt met Israëlische troepen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ze protesteerden ter gelegenheid van 65 jaar Nakba (Catastrofe), toen in 1948 de stichting van Israël ervoor zorgde dat de Palestijnen hun huis en haard moesten verlaten. Buiten een vluchtelingenkamp nabij Hebron en bij een gevangenis vlak bij Ramallah braken de schermutselingen uit, een onbekend aantal mensen raakte gewond.

Vanuit Gaza waar de islamitische beweging Hamas de macht heeft, werd ook een granaat op de Staat Israël afgevuurd. Het projectiel explodeerde op een onbebouwd stuk grond en niemand raakte uiteindelijk gewond, dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger. Niemand in Gaza heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het afvuren van de granaat.

Duizenden Palestijnen kwamen woensdag ook samen op het belangrijkste plein in Ramallah, de hoofdstad van Palestina. Ze hielden borden omhoog met namen van Palestijnse plaatsen die door de Joden ontvolkt werden van Palestijnen in 1948.

Dat dit Palestijnse onrecht al lang aan de gang is horen we uit de mond van niemand minder dan Adolf Hitler zelf en dat de toenmalige Amerikaanse president Roosevelt in een telegram aan Hitler, Palestina een zelfstandige Staat noemde.

Deel!

comments powered by Disqus