donderdag 30 mei 2013

Video: Noord-Korea aan de Rijn en we gaan niet in discussie met onderdanen!

UTRECHT - Tijdens het koninklijk bezoek in Utrecht is donderdag een 29-jarige betoger ten onrechte opgepakt. De man stond in de Kanaalstraat te demonstreren tegen het koningshuis met een kartonnen bord. Nadat er een opstootje was ontstaan tussen omstanders en de demonstrant en hij zijn legitimatiebewijs niet wilde laten zien aan agenten, werd hij meegenomen naar het bureau.

Daar oordeelde de hulpofficier van justitie dat er sprake was van een onterechte aanhouding. Op last van de Officier van Justitie is de man direct in vrijheid gesteld.Waarom de aanhouding precies onterecht was, is niet duidelijk. Wel moeten er omstandigheden zijn om naar legitimatie te vragen, legde een politiewoordvoerder uit.De politie heeft uiteindelijk excuses gemaakt aan de onterecht gearresteerde onderdaan.

De politie in Utrecht hield al eens eerder een demonstrant tegen het koningshuis aan. Toen ging het om studente Joanna. Zij werd aangehouden toen ze bij aankomst van toenmalig koningin Beatrix bij het Beatrixtheater een protestbord omhoog hield. De politie erkende toen dat dit niet had mogen gebeuren en ook burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht vond dat het anders had gemoeten.Elke keer als het nieuwe zelfbenoemde Staatshoofd op stap gaat in het land, worden er mensen onterecht opgepakt die kritisch aankijken tegen het Oranje circus van nepotisme en een opeenstapeling van sociale ongelijkheden, hierop is maar 1 antwoord mogelijk...

Deel!

comments powered by Disqus