zondag 15 november 2015

Dit is hem dan de vermoedelijke gevluchte dader van de aanslagen in Parijs Abdeslam Salah

Dit is hem dan de vermoedelijke gevluchte dader van de aanslagen in Parijs. Het om de 26-jarige Abdeslam Salah.
Een van de verdachten die in verband wordt gebracht met de aanslagen, Salah Abdeslam, zou een paar uur na de aanslagen zijn aangehouden door de politie en vervolgens vrijgelaten. Dat hebben vier Franse functionarissen gezegd tegen persbureau AP. De auto van Abdeslam werd zaterdagochtend bij de grens met België staande gehouden. Hij was een van de drie inzittenden.

De naam van Abdeslam was toen al bekend bij de autoriteiten. Hij zou de Volkswagen Polo hebben gehuurd die in de buurt van een van de aanslagen is achtergelaten. Zijn identiteitsbewijs is gecheckt, maar toch kon hij vervolgens zijn reis vervolgen. Hij is een broer van een van de aanslagplegers (hij bracht een bomgordel tot ontploffing). Een andere broer is aangehouden in België.

Met wie Abdeslam in de auto zat, is niet bekend. Volgens AP zou Salah Abdeslam de een aantal van de aanslagplegers hebben rondgereden.

Met alles wat er in de wereld aan de hand is, spookt de angst misschien bij meer mensen door het hoofd. Het Duitse Handelsblatt zet het nu op de voorpagina: "Wereldoorlog III". Het is de kop bij een essay van hoofdredacteur Gabor Steingart. Het stuk begint zo:

"Wie terreuraanslag zegt, bagatelliseert . Het Westen bevindt zich in een wereldwijd gevoerde oorlog met geradicaliseerde islamisten."

Het officiële dodental als gevolg van de aanslagen in Parijs blijft staan op 132, meldt persbureau AFP. De verwarring over het dodental ontstond na een verklaring van ziekenhuizen in Parijs waarin staat dat "van de tachtig mensen die op 13 november in kritieke toestand zijn opgenomen", er drie die zijn overleden. AFP meldt dat deze mensen zijn overleden door andere oorzaken. Andere Franse media melden dat de drie al waren meegerekend in het officiële dodental. Volgens de verklaring verkeren nog 42 mensen in kritieke toestand.

Maandag wordt in Europa om 12 uur een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Wilt u op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen in Parijs? kijk dan hier naar de Livestream:
De Franse luchtmacht heeft zondagavond een zwaar bombardement uitgevoerd op de Syrische stad Raqqa. Bekijk hier de beelden:
Take your time to watch this video!This is the scariest horror movie you have ever seen!Because it is real!

Posted by Politically Incorrect Europe on maandag 9 november 2015

Deel!

comments powered by Disqus